Koga povabiti na poroko?

Ste mislili, da imajo neveste največ dela z izborom poročne obleke? Številne neveste, s katerimi sem sodelovala, pravijo da ni tako.poročna-vabila

Zakaj je iskanje odgovora na to, koga povabiti in koga ne, zoprno?
Večina parov ima omejen poročni proračun. Verjamem, da sta med njimi. In prav je tako. Imejta v mislih, da je pogostitev svatov najvišji strošek poroke. Vzemita si čas in dobro razmislita, koliko svatov sta zmožna pogostiti. Bosta raje pogostila več ljudi na cenovno ugodnejši lokaciji, ki vama ni tako zelo všeč ali bosta izbrala vajino sanjsko lokacijo in povabila manj ljudi? Večna, ampak pomembna dilema.

Prav lahko se vam zgodi, da poročno lokacijo že imate izbrano, vendar so njene kapacitete omejene. Preostane vam le to, da zmanjšate število povabljencev ali poiščete drugo lokacijo. Napišite seznam svatov že preden ste se podali v lov za poročno lokacijo.

Vse prevečkrat me kličejo zaskrbljene in žalostne neveste, ki se nočejo zameriti odtujenim sorodnikom, s katerimi ima stik samo še njihova babica. Pa svojim staršem, ki se jim zdi nujno, da na poroko povabijo njihove stare družinske prijatelje, nekdanje sosede in po možnosti še šolske učiteljice. Kaj se rado zgodi, če temu popustite? Rečete si: hm, če sva povabila teto iz tretjega kolena, morava tudi strica iz drugega kolena. Pa res morate?

Zapomnita si, da gre za vajin dan. Zato upoštevajta predvsem vajine želje. Ne dovolita, da drugi vplivajo na seznam svatov. Koga povabite, zelo močno vpliva na vajino sproščenost in razpoloženje. Obdajta se z ljudmi, ki so vama blizu. Ljudi, pred katerimi vama ni nerodno in v družbi katerih se počutite dobro.

poročna-vabila

Kako se lotiti pisanja seznama povabljencev? Morda vam bo v pomoč spodnje.

Na seznam najprej zapišite:

  1. najbolj pomembne svate, brez katerih si ne predstavljata poročnega dne – ožji družinski člani in prijatelji, s katerimi ste si blizu kot z družino
  2. zelo pomembne svate – bližnji družinski člani, npr. tete, strici in prijatelji s katerimi ste v dokaj pogostih stikih
  3. pomembne svate – sodelavci, prijatelji vaših staršev, sosedje…
  4. manj pomembni – daljni sorodniki, prijatelji s katerimi ste izgubili stik ali se zelo poredko vidite

Preštejta število svatov in če se izkaže, da jih je na vajinem seznamu preveč, začnita krčiti število pri svatih iz 4.sklopa.