Kakšna vabila izbrati?

poročna-vabilaDandanes pari vedno več pozornosti namenjajo dekoraciji poroke. Vabila sicer niso del dekoracije, so pa zato vse ostale poročne tiskovine, brez katerih na poroki praktično ne gre. Razmišljam, vendar se ne spomnim, kdaj sem imela nazadnje par, ki je imel vabila v drugačnem stilu kot kasnejše tiskovine.

Zakaj se večinoma odločijo za vabila in ostale tiskovine v istem slogu? Z vabilom svatom nakažete barvno noto, stil in temo poroke. Iz videza vabila in lokacije na katero vabite, lahko sklepajo za kakšno poroko gre. Za svate je to pomembna informacija, saj jim s tem omogočite, da se na vaši poroki dobro počutijo. Za stilsko dovršeno in elegantno poroko, bodo na primer zagotovo izbrali drugačno garderobo kot za sproščeno poroko v naravi.

Vabilo pusti tudi prvi vtis, ki jim pomaga razumeti, kako pomembna je za vaju poroka. Če vidijo, da sta se potrudila in vama poroka veliko pomeni, je večja možnost, da se tudi oni potrudijo ter pripravijo kakšno presenečenje ali pokažejo izvirnost pri izbiri darila. Saj vabite ljudi, ki jim je mar za vas, kajne?

Večinoma pari naredijo takole. Izberejo poročno lokacijo, prijavijo poroko na pristojnem matičnem uradu in napišejo seznam povabljenih. Sledijo vabila, ki so kot nekakšna uvertura v poroko. Ko jih razpošljete ali razdelite, gre zares.

Tudi vi želite, da so tiskovine in dekoracija na dan poroke v istem stilu kot vabila? Potem morate že pri izboru vabila, poleg vašega okusa, upoštevati tudi izgled lokacije. V razkošno restavracijo, polno svetlečih se in modernih elementov, pač ne sodijo vintage tiskovine. Če ne boste imeli na mizah veliko rož in ostalega, lahko polnost dosežete z bolj intenzivnim dizajnom tiskovin, ki bodo na mizi. In obratno. Več kot bo dekoracije na mizi, bolj minimalističen naj bo dizajn tiskovin. Drugače boste dosegli ‘vsega je preveč’ efekt.

Izberite torej vabila, ki so vam všeč in se stilsko ne tepejo z videzom lokacije ter želeno cvetlično dekoracijo miz.