SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Naročniki ponudnikovih storitev se morajo strinjati s spodaj navedenimi pogoji oziroma členi. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb spodaj navedenih členov brez predhodnega obvestila. Spremembe o pogojih poslovanja bodo v vsakem trenutku dostopne na naši spletni strani, naročnikov ne bomo o tem posebej obveščali. Naročnike bomo o vseh spremembah splošnih pogojev obveščali samo preko naše spletne strani www.finimini.si in ne preko ostalih metod obveščanja.
V primeru spremembe določenih členov Splošnih pogojev poslovanja, bo sprememba razvidna z datumsko oznako izvedbe spremembe na dnu Splošnih pogojev, ter z oznako člena, ki je bil spremenjen. Občasno posodobimo člene o pogojih poslovanja in ko to storimo, tudi ustrezno spremenimo datum zadnje spremembe. V primeru, da nadaljujete z uporabo naših storitev, se sklepa, da v celoti razumete in se strinjate s spremembami.

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini Finimini so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju:

Finimini, Nina Kogovšek s.p.
Robova cesta 19a
1360 Vrhnika
e-pošta: finimini.dizajni@gmail.com
IBAN: SI56 6100 0002 6762 453 (Delavska hranilnica d.d.)
Davčna številka: 26851326
Matična številka: 6213812000
Spletna trgovina Finimini (v nadaljevanju “spletna trgovina”) je v lasti podjetja Finimini, Nina Kogovšek s.p. (v nadaljevanju “ponudnik”), ki z njo tudi upravlja. Pravico do nakupa ima kupec tudi brez registracije.
Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
– dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
-pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
– način plačila in dostave,
– časovno veljavnost ponudbe,
– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov
Ponudba artiklov se v spletni trgovini redno osvežuje in dopolnjuje. V primeru, da artikla ni na zalogi, uporabnika o tem nemudoma obvestimo. Cene so predstavljene kot spletne cena. To je cena, ki velja za nakup preko spleta, v primeru 100% plačila z nakazilom na transakcijski račun.

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine – Finimini, Nina Kogovšek s.p., po predračunu ali preko Paypala.

Znesek priporočene dostave znaša 3,50 EUR. Ob znesku nakupa nad 80 EUR, je dostava brezplačna. Provizija Pošte Slovenije pri plačilu po povzetju ni všteta v znesek dostave in je dodatno zaračunana ob prevzemu, tudi v primeru brezplačne poštnine. Vendar to velja le za dostavo in plačilo po povzetju.
Finimini, Nina Kogovšek s.p. kupcu ob zaključku naročila izda račun, ki ga je ta dolžan preveriti. O morebitnih napakah na računu je potrebno obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.
Škodo za poškodovane pošiljke krijemo, če na vaši pošti uredite zapisnik o poškodovanih pošiljkah in poškodovano pošiljko slikate ter slike pošljete na naslov finimini.dizajni@gmail.com

Cene
Ponudnik ni davčni zavezanec, zato cene ne vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Promocijske kode
Občasno preko komunikacijskih kanalov (Facebook, Instagram) posredujemo promocijsko kodo. Ta prinaša različne ugodnosti kot so popusti ali brezplačna poštnina. Promocijska koda je časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se jo z vnosom pri zaključku naročila. Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oz. kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

Postopek nakupa
1. ODDAJA NAROČILA
Pri izdelku, ki ga želite kupiti, določite obvezne parametre kot so barva, količina, želena vsebina itd. in ga dodate v košarico s klikom na gumb “Dodaj v košarico”. Odpre se vam nakupovalna košarica, kjer je izbrani izdelek.
Nakupovanje lahko nadaljujete, izdelek pa bo ostal v košarici. V zgornjem desnem kotu se nahaja ikona v obliki košarice, kjer lahko ves čas spremljate količino izdelkov v košarici.
Ko želite zaključiti nakup kliknete nanj in nato gumb “Na blagajno”.
Vnesite vaše podatke na levi, na desni pa preverite izdelke in količine ter označite želeni način plačila. Ko končate, kliknite gumb “Oddaj naročilo”.
Ko oddate naročilo, spreminjanje le-tega ni možno preko spletne strani, temveč le tako, da mi pišete na finimini.dizajni@gmail.com ali pokličete na 041 975 968.
2. NAROČILO SPREJETO
Po oddaji naročila boste na vpisani e-naslov prejeli povzetek naročila. V primeru, da ga niste prejeli, preverite še mapo z neželeno pošto. Če ga tudi tam ni, me prosim kontaktirajte.
3. BLAGO ODPREMLJENO
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (finimini.dizajni@gmail.com) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Barva izdelka, ki ga vidite na svojem ekranu, lahko odstopa od dejanske barve natiskanega artikla, zaradi odstopanj prikaza barv na posameznem zaslonu. Uveljavljanje garancij zaradi odstopanja barv ni možno.  Kupec nima pravice do odstopa od nakupa za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema.

Blago je potrebno vrniti na naslov:
Finimini, Nina Kogovšek s.p.
Robova cesta 19a
1360 Vrhnika
Kupec zraven priloži račun in obrazec za odstop od pogodbe. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjenem stanju v roku 14 dni od obvestila o vračilu blaga.
V kolikor so ti pogoji izpolnjeni ponudnik vrne kupcu kupnino brez poštnine najkasneje v roku 14 dni. Kupnina se nakaže na transakcijski račun kupca, ki ga ta sporoči v obvestilu o vračilu blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Ponudnik krije stroške pošiljanja reklamiranega blaga le v primeru vračila zaradi dostave napačnega blaga.

Ponudnik v roku od dva (2) do štiri (4) delovnih dni blago pripravi ter ga pošlje kupcu. To ne velja za poročne tiskovine, kjer je rok dobave odvisen od vrste naročenih tiskovin. Naročene izdelke vam bo dostavil naš partner Pošta Slovenije. Pošiljka v večini primerov prispe že naslednji delovni dan po odpošiljanju, najkasneje pa 3 dni po odpošiljanju. Za zamude dobav zaradi ne-ažurnosti prevoznikov ne odgovarjamo. V primeru neuspele dostave, je paket na voljo za prevzem v lokalni poslovalnici Pošte Slovenije.
Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Pravno obvestilo
Spletna trgovina Finimini in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Finimini in logotip sta v lasti podjetja Finimini, Nina Kogovšek s.p.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova finimini.dizajni@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Varovanje osebnih podatkov
Podjetje Finimini, Nina Kogovšek  s.p. je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. 

Za potrebe poslovanja podjetje Finimini, Nina Kogovšek s.p. zbira naslednje uporabnikove podatke:
– ime in priimek,
– naslov in kraj bivanja ter naslov za dostavo (če se razlikuje od primarnega naslova),
– državo prebivališča
– naslov elektronske pošte,
– kontaktno telefonsko številko,
– arhiv komunikacije s ponudnikom.
Za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ne odgovarjamo.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Z uporabo naše spletne strani soglašate z objavljenimi pravili. O spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na naši strani.
Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.
Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku podjetja Finimini, Nina Kogovšek s.p., shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti.

Upravitelj spletne trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih spletna trgovina Finimini zbira in obdeluje, bodo razkriti le v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v primeru potreb sodišča ali drugih državnih organov za izvajanje postopkov, za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine Finimini.

Politika piškotkov
Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih ob obisku naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo, ko se vrnete na spletno stran ter omogočimo njeno boljše delovanje in uporabo.
Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.
Izjavljamo, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Varstvo osebnih podatkov
Kakšne osebne podatke obdelujemo?
Če uporabljate naše storitve, zbiramo različne vrste vaših podatkov, kot so vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Sledimo temu, kakšne artikle si ogledujete v naši spletni trgovini in preko katere naprave. To nam omogoča izboljšanje naše storitve in izpostavljanje ponudbe, ki uporabnike najbolj prepriča. Če pri nas opravite nakup, obdelujemo tudi ime in priimek, vaša naročila in podatke, ki jih vnesete ob nakupu..

Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?
Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene. Če obiskujete spletne strani naše spletne trgovine, na katerih uporabljamo tudi piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev. Če pri nas opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. S pomočjo vaših kontaktnih podatkov in drugih podatkov vam hkrati lahko prikazujemo in pošiljamo naše prilagojene ponudbe. Z vašim soglasjem podatke posredujemo tretjim osebam za prikazovanje ponudbe na drugih spletnih straneh kot tudi za to, da bi vam omogočili dostop do nekaterih dodatnih storitev. Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.
V okviru naše dejavnosti obdelujemo osebne podatke za različne namene in v različnem obsegu, in sicer:
– brez vašega soglasja na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti, oziroma
– na podlagi vašega soglasja.